Skip to content

Køb mine bøger her

Køb mine bøger her

Aktuelle foredragstemaer

img_f9bcb834a5d85714304ee5c1b168ee4a

Jægersoldat nr. 229 – foredrag med Thomas Rathsack

Mød tidligere jægersoldat Thomas Rathsack i et foredrag, der bringer dig helt tæt på livet som jægersoldat. Det er en imponerende og medrivende fortælling, hvor Thomas også understreger betydningen af en af sine egne helt centrale pejlemærker: den personlige attitude! En attitude som ofte er afgørende for succes eller fiasko.

Jægersoldat bag fjendens linjer

Kom med Thomas Rathsack på en nervepirrende rejse tilbage til hans tid som jægersoldat. Vi skal bl.a. bag fjendens linjer i krigshærgede Irak og Afghanistan, stifte bekendtskab med Taliban-regimet indefra, med til Bagdads blodige gader, minerydning i Tjetjenien og ikke mindst tilbage til de benhårde optagelsesprøver til Jægerkorpset.

Thomas Rathsacks karriere ligner de allerfærreste. Det startede med den årelange forberedelse til de benhårde optagelsesprøver til Jægerkorpset, som han sled sig igennem for at blive optaget. Og senere hen en risikofyldt træning og uddannelse i korpsets patruljer, der har ledt til en imponerende karriere, som jæger nr. 229.

Attitude – den lille ting, der gør den store forskel

Thomas Rathsack kender om nogen betydningen af attitude. Ikke mindst i gennem sit arbejde som jægersoldat og minerydder samt mental indpisker i de populære TV2-programmer “Korpset – gjort af det rette stof”. Her har den personlige attitude ofte været en udslagsgivende faktor for succes eller fiasko.

Med udgangspunkt i anekdoter og fascinerende historier fra sin egen karriere fortæller Thomas, hvorfor den rette attitude er så effektiv, og ikke mindst hvorfor den negative attitude er destruktiv. 

Om Thomas Rathsack

I 1990 blev Thomas Rathsack optaget i Jægerkorpset og har siden haft en imponerende karriere. Han har bl.a. modtaget den højeste amerikanske enhedsudmærkelse, Presidential Unit Citation, efter deltagelse i Task Force K-BAR i Afghanistan.Thomas udgav i 2009 sin selvbiografi Jæger – I krig med eliten, som har solgt i over 250.000 eksemplarer på flere forskellige sprog. I dag ernærer Thomas sig som succesfuld forfatter, TV-vært og foredragsholder og har udover sin biografi udgivet flere romaner og senest i 2021 også bestselleren ATTITUDE.

img_975bec2e899830d6d54ae674c5eb19a5

Jæger – i krig med eliten

Nyt foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack

KOM MED THOMAS RATHSACK PÅ EN NERVEPIRRENDE REJSE TILBAGE TIL HANS TID SOM JÆGERSOLDAT. VI SKAL BL.A. BAG FJENDENS LINJER I KRIGSHÆRGEDE IRAK OG AFGHANISTAN, STIFTE BEKENDTSKAB MED TALIBAN-REGIMET INDEFRA, MED TIL BAGHDADS BLODIGE GADER, MINERYDNING I TJETJENIEN OG IKKE MINDST TILBAGE TIL DE BENHÅRDE OPTAGELSESPRØVER TIL JÆGERKORPSET.

I over to år var Thomas Rathsack udsendt i krig. I Irak og Afghanistan var han som jægersoldat en del af hemmelige specialoperationer og befandt sig enten dybt bag fjendens linjer eller i Baghdads blodige gader, hvor han som livvagt adskillige gange var tæt på at miste livet.

Rejsen tager os desuden med til mineområder i Tjetjenien og Afghanistan, hvor Thomas Rathsack som minerydder udførte farlige sprængningsoperationer af landminer, granater og bomber under skarp kontrol af Taliban-regimet.

img_a9e34d268b3f684922089f77aafb9329

“Attitude – effektivt værktøj eller smitsom virus”

Jeg afholder mit nye foredrag over hele landet;    

Betydningen af din personlige attitude kan ikke overvurderes. Som jægersoldat og humanitær minerydder i verdens brændpunkter samt mental indpisker i de populære tv2-programmer Korpset – gjort af det rette stof har den personlige attitude ofte været en udslagsgivende faktor for succes eller fiasko. Med udgangspunkt i masser af anekdoter fra min karriere fortæller jeg om, hvorfor den rette attitude er så effektiv, og ikke mindst hvorfor den negative attitude er destruktiv og lammende som en smitsom virus.

Sæt Dit High Performance Team

Alle taler om high performance teams – de færreste har været en del af dem.

I organisationer er en stærk high performance-kultur attraktiv af åbenlyse årsager: Den øger effektivitet, kvalitet og fleksibilitet. Det er sund fornuft og godt for forretningen at have et team af eksperter, der kan håndtere vanskelige situationer. 

I 11 år var Thomas Rathsack en del af Jægerkorpsets high performance teams og ved om nogen, hvordan et high performance team fungerer. At være en del af et high performance team er grundlæggende en fantastisk følelse – som Thomas udtrykker det: ”Den ægte uselviske tankegang, hvor de personlige agendaer er sat til side for teamets skyld, er ikke alene effektiv, men den tiltaler mig også.” 

I foredraget undgår Thomas store organisationsteoretiske udredninger men redegører på klar og direkte facon om sine erfaringer fra Jægerkorpsets high performance teams og herunder mere end to år i krig.

Thomas tager i foredraget udgangspunkt i følgende temaer:

  • den rette attitude
  • ’suck it up’ – om den destruktive selvmedlidenhed
  • kvæl primadonnaen
  • den blinde jubeloptimisme
  • attention to detail og professionalisme
  • evalueringskultur

“Rathsack – råt for usødet!”

Thomas Rathsack afliver i dette nye foredrag myten om jægersoldaten som den perfekte supermand, der knuser al modgang med en stålnæve og valser uskadt igennem tilværelsen. En jægersoldat er ikke immun over for nederlag og nedture – og Thomas er ingen undtagelse.

Tilværelsen kan være tung og besværlig, og de fleste af os møder mange bump på livets vej. Du oplever nedture, modgang og skuffelser, som enten knækker dig, svækker dig eller gør dig stærkere.

I foredraget fortæller han på vanlig direkte og ærlig vis både om sine private og professionelle op- og nedture – og ikke mindst hvordan han undgik den destruktive selvmedlidenhed men i stedet rejste sig og fortsatte med at kæmpe trods modgang.

Thomas er også aktuel i TV2’s serie ”Korpset”, hvor han i egenskab af chefinstruktør RAT udvælger de aspiranter, der er gjort af det rette stof. Sæson 3 bliver vist i 2019.

“Rathsack – Råt for usødet !”

Krig og Broderskab

I en ganske ung alder besluttede jeg mig for at blive jægersoldat. Mange års slid og sur træning fulgte herefter med henblik på at indfri drømmen om at blive en del af det lille, eksklusive broderskab i Jægerkorpset. Og netop broderskabet er Jægerkorpsets bærende sammenhængskraft.

Men hvad dækker ordet ”broderskab” egentlig over? Hvad betyder det? Er det blot en romantiserende kliché? Eller er der en helt særlig grund til, hvorfor dette intense kammeratskab og den ekstreme samhørighedsfølelse er så vigtig, når jægersoldater drager i krig?

Desuden fortæller jeg om, hvilke bevæggrunde jeg havde, og hvilke moralske overvejelser gjorde jeg mig for at drage i krig i mere end to år samt om hvordan det påvirkede mig.

Præstationer Under Pres

I et underholdende parløb fortæller forfatter og tidligere jægersoldat Thomas Rathsack og mentaltræner Rune Wåhlin Andersen fra Metrik Group, hvordan krop og hjerne reagerer under pres, og hvordan den rette attitude og professionalisme styrer performanceniveauet i små og mellemstore teams.

Med udgangspunkt i Thomas Rathsacks personlige beretning om livet som elitesoldat får tilhørerne et indblik i den naturvidenskabelige baggrund for kroppens akutte stressreaktioner. Oplægget rummer en række konkrete råd om stresshåndtering, teamstruktur og mental træning, som er direkte anvendelige i civile organisationer.

Vi differentierer os fra andre foredrag og beretninger fra elitemiljøer ved den stærke naturvidenskabelige vinkel og et skarpt fokus på anvendeligheden af de leverede pointer i civile organisationer. Missionen er at vise medarbejderne, hvordan krop og psyke kan programmeres til at yde maksimalt under pres – uden at opbygge ødelæggende stress – samt at give solide input til teamudvikling og teamsamarbejde.

Vi gav i foråret 2015 bogen Håndbog i High Performance – Stærk Under Pres, som omhandler ovenstående temaer.

Kontakt

Send en e-mail på thomasrathsack@gmail.com

For at tilstræbe et optimalt udbytte af foredraget bedes du sende så mange informationer vedr. arrangementet som muligt.

Dvs. informationer om bl.a.:

  • hvilket indhold og budskab foredraget ønskes at indholde
  • hvor mange tilhørere der forventes til foredraget
  • hvilken dato, tidspunkt og på hvilken adresse foredraget ønskes afholdt

Du vil herefter blive kontaktet af Thomas.

På forhånd tak.

selma