Foredragstemaer

“Rathsack – råt for usødet!”

Thomas Rathsack afliver i dette nye foredrag myten om jægersoldaten som den perfekte supermand, der knuser al modgang med en stålnæve og valser uskadt igennem tilværelsen. En jægersoldat er ikke immun over for nederlag og nedture – og Thomas er ingen undtagelse.

Tilværelsen kan være tung og besværlig, og de fleste af os møder mange bump på livets vej. Du oplever nedture, modgang og skuffelser, som enten knækker dig, svækker dig eller gør dig stærkere.

I foredraget fortæller han på vanlig direkte og ærlig vis både om sine private og professionelle op- og nedture – og ikke mindst hvordan han undgik den destruktive selvmedlidenhed men i stedet rejste sig og fortsatte med at kæmpe trods modgang.

Thomas er også aktuel i TV2’s serie ”Korpset”, hvor han i egenskab af chefinstruktør RAT udvælger de aspiranter, der er gjort af det rette stof. Sæson 3 bliver vist i 2019.

“Rathsack – Råt for usødet !”

Sæt Dit High Performance Team

Et high performance team præsterer kontinuerligt bedre end andre teams, overskrider grænserne for hvad der kan forventes og begår færre fejl på trods af alle forhindringer.

I dette foredrag giver jeg mit bud på, hvad det kræver at blive en del af et High Performance Team.

Jeg tager udgangspunkt i følgende temaer:

  • den rette attitude
  • ’suck it up’ – om den destruktive selvmedlidenhed
  • den blinde jubeloptimisme
  • attention to detail og professionalisme
  • evalueringskultur

Krig og Broderskab

I en ganske ung alder besluttede jeg mig for at blive jægersoldat. Mange års slid og sur træning fulgte herefter med henblik på at indfri drømmen om at blive en del af det lille, eksklusive broderskab i Jægerkorpset. Og netop broderskabet er Jægerkorpsets bærende sammenhængskraft.

Men hvad dækker ordet ”broderskab” egentlig over? Hvad betyder det? Er det blot en romantiserende kliché? Eller er der en helt særlig grund til, hvorfor dette intense kammeratskab og den ekstreme samhørighedsfølelse er så vigtig, når jægersoldater drager i krig?

Desuden fortæller jeg om, hvilke bevæggrunde jeg havde, og hvilke moralske overvejelser gjorde jeg mig for at drage i krig i mere end to år samt om hvordan det påvirkede mig.

Præstationer Under Pres

I et underholdende parløb fortæller forfatter og tidligere jægersoldat Thomas Rathsack og mentaltræner Rune Wåhlin Andersen fra Metrik Group, hvordan krop og hjerne reagerer under pres, og hvordan den rette attitude og professionalisme styrer performanceniveauet i små og mellemstore teams.

Med udgangspunkt i Thomas Rathsacks personlige beretning om livet som elitesoldat får tilhørerne et indblik i den naturvidenskabelige baggrund for kroppens akutte stressreaktioner. Oplægget rummer en række konkrete råd om stresshåndtering, teamstruktur og mental træning, som er direkte anvendelige i civile organisationer.

Vi differentierer os fra andre foredrag og beretninger fra elitemiljøer ved den stærke naturvidenskabelige vinkel og et skarpt fokus på anvendeligheden af de leverede pointer i civile organisationer. Missionen er at vise medarbejderne, hvordan krop og psyke kan programmeres til at yde maksimalt under pres – uden at opbygge ødelæggende stress – samt at give solide input til teamudvikling og teamsamarbejde.

Vi gav i foråret 2015 bogen Håndbog i High Performance – Stærk Under Pres, som omhandler ovenstående temaer.

Kontakt

Send en e-mail på thomasrathsack@gmail.com

For at tilstræbe et optimalt udbytte af foredraget bedes du sende så mange informationer vedr. arrangementet som muligt.

Dvs. informationer om bl.a.:

  • hvilket indhold og budskab foredraget ønskes at indholde
  • hvor mange tilhørere der forventes til foredraget
  • hvilken dato, tidspunkt og på hvilken adresse foredraget ønskes afholdt

Du vil herefter blive kontaktet af Thomas.

Se andre kontaktformer til Thomas under Kontakt

På forhånd tak.

selma
%d bloggers like this: