Skip to content

Køb mine bøger her

Køb mine bøger her

24 Comments

 1. Åse S. Larsen
  9. januar 2018 @ 16:12

  Hvorfor må der ikke være forskel på mænd og kvinder? Der er jo forskel. Mænd kan ikke føde børn, og kvinder kan ikke være jægersoldater. Sådan er det bare.

  Reply

  • Thomas Rathsack
   10. januar 2018 @ 15:58

   Jeg er ganske enig, Åse. Tak for dit input. Dbh. Thomas

   Reply

 2. Jørgen Peter Guldfeldt
  9. januar 2018 @ 18:43

  Godt skrevet, lad de bedste klare opgaven og ikke ud fra alle mulige og umulige krav som skal sikre at ingen føler sig mindre værd.

  Reply

  • Thomas Rathsack
   10. januar 2018 @ 15:58

   Bedste mand eller kvinde på jobbet. Sådan må det være. Dbh. Thomas

   Reply

 3. Anette.
  9. januar 2018 @ 20:09

  Jeg vil gerne forbeholde mig retten til at være verdensmester i at føde børn – bare i klarer det der med Jægersoldater , såååå er jeg glad !
  Ja ! Der er forskel. Heldigvis for det.
  Ikke alt skal ligestilles.

  Reply

  • Thomas Rathsack
   10. januar 2018 @ 15:59

   Er mere end taknemmelig for den ansvarsfordeling, Anette :o) Dbh. Thomas

   Reply

 4. Tania stilling-Petersen
  11. januar 2018 @ 11:17

  Helt sort på hvidt nytter det jo ikke i krisesituationer at en kvinde ikke er fysisk stærk nok til at kunne løfte en opgave eller helt bogstaveligt en kammerat ud af farezonen. Man skal kunne stole 100% på sine kammeraters fysiske evner. Og er ikke fair at en mand skal have mere “arbejde” pga der er en kvinde i gruppen. Men hvis der kommer en kvinde der fuldstændig på lige linie kan klare strabadserne som en mand vil det være fedt! Det er ikke et spørgsmål om ligestilling men blot hvordan vi nu engang er skabt som mand eller kvinde.

  Reply

  • Thomas Rathsack
   11. januar 2018 @ 19:14

   Jeg kunne ikke være mere enig, Tania. Tak for dit indlæg. /Thomas

   Reply

 5. Ole Stokholm Pedersen
  11. januar 2018 @ 11:38

  Jeg er helt enig i at der er forskel på kvinder og mænd.
  Kvinder er lige så gode som mænd.men på hver sit område.
  Mænd er gode soldater på eliteområdet. Kvinder er fantastisk gode på alle andre områder.

  Reply

  • Thomas Rathsack
   11. januar 2018 @ 20:26

   Det er netop pointen, ja. Bedste mand/kvinde på jobbet. Dette har rent principielt intet med køn at gøre. Og så alligevel.
   /Thomas

   Reply

 6. Janni
  12. januar 2018 @ 12:05

  Logik for burhøns. Jeg forstår ikke de kvinder ( hvis der overhovedet er nogen), der måtte ønske at blive proff Jægersoldater? Lad da endelig mændene om det 😉
  Vi kan så meget andet og hurra for den lille forskel.

  Reply

 7. Jaja, jeg forbeholder mig ret til at mene det modsatte.
  12. februar 2018 @ 09:24

  Det modsatte skal nok blive bevist en dag, også uden at vi behøver at indføre kannibalisme (jævnfør kommentareren om traktorheltinder der æder mænd til morgenmad).

  Reply

  • Thomas Rathsack
   12. februar 2018 @ 12:25

   Hej Marianne, tak for dit input. Jeg håber, at du har får ret. Det ville da være fint med kvinder i specialstyrkerne. /Thomas

   Reply

   • Medfødt eller tillært
    16. februar 2018 @ 10:33

    Kære Thomas, tak for din hurtige respons, jeg derimod er lidt langsommere på tasterne i denne sammenhæng. Jeg er helt med på at du synes det ville være fint med kvinder i specialstyrkerne, som du selv også skriver handler det om den bedste til jobbet – og det principelt uden hensyntagen til køn. Så jeg oplever ikke dine udtalelser som kønsdiskriminerende, men det er selve den diskurs der er omkring hele emnet, som får mig til at blive eftertænksom. Du argumenterer selv meget fint for de fysiske forskelle på kvinder og mænd, men….. og det er lige der mit men kommer; Du skriver selv: Vil du være en del af specialstyrkerne, så træn for helvede. Den allerførste træning i livet starter når man er helt spæd. Bliver man sat i en skråstol, eller får man lov til at ligge og forsøge at trille om på maven – det er så afgørende for den videre færd i livet. Som du selv skriver lå du i top 5 som aspirant, fordi du havde trænet så meget, og det er klart at jo bedre fysisk form man er i, des mindre føler man sig presset. Så det fysiske har selvfølgelig en betydning. Sådan er det også med børn, har de ikke lært den grundlæggende finmotorik, er det utroligt anstrengende at gå i skole og skulle holde på en blyant – har de ikke lært den grundlæggende balance, er det umådeligt svært at sidde stille på en stol, fordi de ikke har ordentligt kontakt med tyngdekraften. Med alt dette sagt handler det om de rammer der bliver skabt og givet til barnet. Jeg er selv mor til både piger og drenge og oplever ikke at de i udgangspunktet er født med fysiske forskelle, udover det uomtvistelige som definerer om de er pige eller dreng. Men det samfund de opdrages i, hvis man vælger den normative vej, har en stigmatisering i sig, som er med til at validere dine argumenter. Jeg er selv pædagog, og har oplevet utallige gange at det pr. definition er de vilde piger og de stille drenge, som må tages op til en nærmere overvejelse, måske de trængte til en støttepædagog!!! Heldigvis er der også reflekterende forældre iblandt og det bedste træk jeg har oplevet fra et forældrepar, hvor pædagogen sagde at man havde overvejet en støttepædagog til deres ‘vilde pige’ var at de sagde de havde besluttet sig for at skifte hende over til en skovbørnehave, så hun kunne få mulighed for at udfolde sine særlige kompetencer på bedst mulig måde. Jeg er ikke i tvivl om at hun i den skovbørnehave er blevet en af de mest ressourcestærke børn. Lige så overbevist du er om de fysiske forskelle på kvinder og mænd, lige så overbevist er jeg om at de fysiske forskelle ikke er medfødte men tillærte gennem de muligheder eller mangel på samme man er blevet givet. Det er dét der er min pointe.

    Men med diskurser omkring metroseksuelle mænd osv. tror jeg på at der sker et skifte i samfundet, og det er derfor jeg tror på at vi fremadrettet vil se kvinder i jægerkorpset, uden at de æder mænd til morgenmad 😉 og også uden exo-skeletter (som dog jo måske kunne være hensigtsmæssige BÅDE for kvinder og for mænd, uden dog at have sat mig nærmere ind i deres præcise udformning og begrænsninger).

    Jeg håber ikke at det er blevet for langt og for filosofisk højtflyvende, men jeg håber at det giver stof til eftertanke.

    De allerbedste hilsner
    Marianne

    Reply

    • Giv mig chancen
     9. august 2018 @ 21:44

     – for at bevise min påstand.

     Hej Thomas 🙂
     Det er ved at være nogle måneder siden at jeg skrev ovenstående kommentar og det var med stor glæde at jeg for noget tid siden erfarede at det var muligt at melde sig til endnu en sæson af Korpset. Så det gjorde jeg selvfølgelig. Efterfølgende har jeg gjort mig utroligt mange tanker om hvad det præcist kræver at gennemføre Korpset og jeg har kæmpe stor respekt for at fysisk styrke og træning er en vigtig del af det – men jeg ved også at det ikke er alt. Jeg tror i bund og grund at nogle mennesker har det der skal til og nogle bare ikke har det – og jeg tror ikke på at det defineres af køn. Så jeg håber virkelig at jeg får chancen for at bevise at viljestyrke og vedholdenhed – no matter what – kommer indefra.

     Reply

 8. Carina
  14. marts 2018 @ 06:36

  Kvinder er kvinder og mænd er mænd. Ja der er stor forskel og dejligt for det. Hvad er det nogle kvinder er så “sure” over og mener man diskriminere. Nu er vi kvinder bare ikke lige så fysisk stærke som mænd og det er facts. Den er ikke længere. Jeg er overbevist om at selv den stærkeste kvinde aldrig nogensinde ville kunne nå op på den mandlige jægersoldats fysiske formåen. Kvinder er helt anderledes bygget og deres kroppe har andre dele som kun kvinder har som ofte vil tage skade, som man tit ser i professionelle sportsgrene under hård træning.
  Tak for et fedt program som min teenagesøn og jeg hygger os med.

  Reply

 9. Anja
  29. september 2018 @ 21:15

  Hej hej.

  Du mener ikke at kvinder kan leve op til de fysiske krav, men kunne tænkes at hvis kvinderne nu fik taget 25% vægt , så ville de nok kunne deltage på lige fod med mænd.

  Jeg tænker så, hvad så med det psykiske. Måske kvinderne udviste stor observationsevne, var den dygtigste scout.
  Måske hun satte 5 skud på 200 m i en 5 kr. størrelse og hermed være den sejeste sniper?
  You have her bag…..She have your bag.

  Reply

  • Daniel Kielgast
   22. marts 2019 @ 09:08

   Hvis kvinder skal have taget 25% af deres vægt, så er hele præmissen for ligestillingsdebatten jo underordnet. Som jægersoldat skal du kunne arbejde i et team, men i sidste ende er det en individuel opgave at have styr på sig selv og sit udstyr. Hvis din mandlige kollega bliver skudt, så skal du som kvinde slæbe ham og hans udstyr, hvor dine sidste 25% vægt også ligger gemt. Hvordan skal du som kvinde redde jer eller dig selv ud af den situation?

   Der er forskel på mænd og kvinder, det er et faktum der ikke kan diskuteres. ALLE mænd kan heller ikke blive jægersoldat, der er faktisk utrolig få der kommer igennem. Mænd og kvinder er mere ens end vi er forskellige, når vi kigger på det generelle billede. Det er lidt som at finde medianen og gennemsnit, men det fortæller intet om distributionen i hver ende af skalaen. Kigger man på ekstremerne, så er der store forskelle. Fx. er 90% af indsatte mænd, det er ikke en tilfældighed.

   Jeg er bestemt for lige muligheder, men nogle ting her i verden er begrænset af fysiske rammer. Bare fordi jeg gerne vil baske med vingerne og flyve, betyder det ikke at jeg kan, uanset hvor stor en vilje jeg har til det. Okay jeg kan bygge et fly, men så er det ikke MIG der flyver. Det er uanset om jeg er mand eller kvinde. Jeg synes kønsdebatten er ved at skride ud på en diskurs der er mere hindrende end fordrende.

   Reply

 10. Simon
  6. december 2018 @ 10:39

  Men hvis man er jægersoldat handler det om at være god til alt. Det kan da ikke hjælpe noget, hvis man står i situation, hvor man mangler en stærk, men man skulle lige han kvinde med bare fordi hun er kvinde. Ligeså snart der er kvinde der fysisk stærk nok, så er hun vel velkommen ellers ikke. Det er også det bedste for alle og især, de jægersoldater der ville arbejde med dem.

  Reply

 11. h. kjaer
  19. juli 2020 @ 17:18

  hej thommas er helt klart imod kvinder på alle måder, og aner ikke hvad det er han har med at gøre prøv engang at se på de kvindelige jagerpiloter feks i usa, de mandlige ryster af skræk for at møde en kvindelig jagerpilot som ofte kan trække flere G en den mandlige pilot, og der kan nævnes mange flere militære og private hvor kvinder er mændene MEGET OVERLEGEN –

  Reply

 12. Peter
  29. juli 2020 @ 21:15

  Hej Thomas

  Jeg har et spørgsmål på baggrund af, at det for første gang er sket, at en kvinde har gennemført patruljekursus og i den forbindelse er blevet ansat ved Jægerkorpset.

  Hvilke opgaver ser du at de “seje norske jenter” kan løse for specialstyrkerne i Norge? Og hvis opgaverne er et egentlig bidrag til de norske specialstyrker, tænker du så, at mænd burde kunne søge den samme form for værnepligt – lige som man f.eks. kunne for år tilbage i patruljedelingen på Skive kasserne?

  Reply

  • Oluf
   6. januar 2021 @ 14:01

   Hej peter Thomas svarer nok dsv ikke så sent. Men jeg kan give dig lidt ekstra info. Kvinden har bestået patruljekursus men ikke “Aspiranten” Det vil sige hun er blevet ansat i Jægerkorpset dog er hun ikke Jægersoldat
   DBH Oluf

   Reply

 13. Søs
  17. februar 2021 @ 11:39

  Jeg synes det er en spændende debat om kvinder i specialstyrkerne og som soldater helt generelt – tak for oplægget Rat 🙂

  Jeg ved at man i Norge lige nu eksperimentere med et hold kvindlige specialstyrke-soldater og det er også den vej man er nødt til at gå, hvis man vil udforske potentialet i min optik.

  Der er blevet sagt mange fornuftige ting i kommentarene her; Mænd og kvinder er ikke hinandens ligemænd hverken fysisk eller psygisk- og skal heller ikke være det. Det er fjollet overhovedet at forsøge at sammenligne kønnene, det kan man ikke- vi har hver vores styrker og svagheder og man er nødt til også kigge på den interne dynamik i de teams man udsender.

  Selvom jeg har enormt stor respekt for mændende i specialstyrkerne og ved de er top-professionelle, så er de mænd. Punktum. En af de måder man “dekompresser” på som mand er bl.a. igennem fysisk udfoldelse af sit køn. Jeg tror ikke på, at en kvinde i et team af specialstyrke soldater vil være i fare for overgreb, overhovedet ikke, hun vil være deres “bror” – men man er naiv og uærlig hvis man ikke vil erkende at kvinder har en effekt på mænd. Ikke bare fysisk, men også psygisk. En mand vil som udgangspunkt altid se kvinden som et svagere individ end sig selv og derfor som en han skal passe på. Måske ikke bevidst, men ubevidst -og det tror jeg ikke man bare sådan lige kan om-programere.

  Kan en mand være sig selv omkring en kvinde i sådan et team? (Hvor man er skrællet ind til essensen af hvem man er som menneske)… Måske, det ville nok komme an på kvinden- men jeg kan ikke lade være med at se det som et potentielt destabiliserende element og noget man ikke behøver at udfordre skæbnen på. Prisen er for høj hvis det ikke fungere – er det dét værd i “ligestillingens”-navn ? Det synes jeg ikke..

  Jeg synes derimod at man i Forsvaret langt hellere skulle fokusere på virkelig at udforske og udnytte de kvaliteter og evner som kvinder har og turde at sige “fra” overfor feminismens politiske fremtog. Den der er bedst egnet til et givent job er den der skal have det- det er meget simpelt i virkeligheden. Måske man i fremtiden skulle oprette nye jobs i Forsvaret som er mere skræddersyet til kvinder? Særligt ifht. efterretning og infiltrering tror jeg kvinder vil være stærke og meget brugbare.

  Jeg tænder på tanken om at man virkelig fornyede sig, rekrutterede og trænede bad-ass kvinder der ikke er nødt til at forkaste deres feminine fortegn for at passe ind i en kasse (anlægge dyb stemme, grimt sprog, vulgære tendenser og være “hård”) -men virkelig pressede konvolutten for at udnytte hver en dråbe potentiale en kvinde har. Lav nogle kvinde-specifikke teams – så kan vi nemlig sagtens bære rundt på hinanden 😉

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.